بدرقه مطلوب مهاجران افغانستانی
استاندار خراسان رضوی در ادامه گفت: تجار افغانستانی اعتبار خوبی در منطقه دارند و میتوانند در قالب این همکاریهای اقتصادی، به توسعه منطقهای کمک کنند، آمادگی کامل در این زمینه از سوی استان وجود دارد.
وی با اشاره به تعاملات مرزی با مسوولان افغانستانی افزود: در مرزهای مشترک، توافقاتی با والی هرات داشته و همواره سعی کردهایم فضای همراهی و همدلی میان دو طرف حاکم باشد.
مظفری گفت: به همه دستگاههای اجرایی استان تأکید کردهام که هرچه میتوانند در این زمینه کمک کنند تا خاطره خروج از کشور برای اتباع افغانستانی خوش باشد.
وی ادامه داد: در این راستا اقدامات خوبی انجام شده و علاوه بر دولت، مردم و سازمانهای مردمنهاد از هر دو کشور در این فرآیند مشارکت داشتهاند که همچنان ادامه دارد. این مسیر باید با جدیت دنبال شود و به نتیجهای روشن برسد.
استاندار خراسان رضوی خاطر نشان کرد: حدود سه سال قبل، با ورود حدود سه میلیون مهاجر به کشور روبهرو بودیم که مدیریت این وضعیت دشوار بود و نیاز به ساماندهی زیادی داشت و هم اکنون خروج این مهاجرین از ایران و ورودشان به افغانستان نیز نیازمند ساماندهی است.
وی بر اهمیت نظم در فرآیند خروج مهاجران افغانستانی از کشور تأکید کرد و گفت: به استانداران دیگر نیز توصیه خواهیم کرد که برای خروج اتباع، برنامهریزی دقیقتری داشته باشند تا هم کرامت انسانی رعایت شود و هم فشار مضاعفی به هیچ طرفی وارد نشود.
قدردانی برای چهار دهه مهماننوازی از مهاجران افغان
سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد نیز در این دیدار با تأکید بر پیوندهای تاریخی و فرهنگی میان ایران و افغانستان بیان کرد: ایران و افغانستان مشترکات دینی، فرهنگی و تمدنی بسیاری دارند و در طول تاریخ، روابط دوستانه و نزدیکی میان دو کشور برقرار بوده است.
نورمحمد متوکل افزود: در این فرصت، سلام و احترام وزیر امور خارجه افغانستان را به شما منتقل میکنم و از جمهوری اسلامی ایران بهدلیل بیش از چهار دهه پذیرایی و مهماننوازی از مهاجران افغانستانی صمیمانه قدردانی مینمایم.